Stichter van Tiger Boxing Club 


 
Paolo
 
 Naam:  Villani 
 Voornaam:  Paolo 
 Geboortejaar:  1956 
 Nationaliteit:  Belg (origineel Italiaan) 
 Aantal kampen:  85 
 Sportieve
 winsten: 
 4X Belgisch Kampioen (79,80,81,83) 
 4X Europees Kampioen '82 PKA, '84 EPKA, '87 PKC,
 '88 ISKA 
 Vice Wereldkampioen WKA in Brussel op 7 mei 1989. 


Foto's van Paolo

Paolo Suisse
Belgische Nationale Ploeg in Zwitserland 1980
Paolo in de Ring
Europees Kampioenschap in 1982
Paolo als Scheidsrechter
Ontmoeting België-Zwitserland
Laatste Kamp van Paolo
Paolo's Laatste kamp
   Bekijk Hier Meer Foto's!Historiek van Paolo

Paolo Villani is begonnen op 15-jarige leeftijd op 01/11/1971 met Tora Ryu een karate stijl, een soort van Kyokushinkai die geïmporteerd werd door zijn trainer in der tijd : Jean Francis Calmette.

Rond zijn 17de, heeft hij Full Contact Kick Boxing ontdekt onder leiding van Jimmy Barletta en Luigi Collapietro.

Dit laatste beoefende hij tot zijn vertrek naar Vlaanderen, zijn mentor in de martial arts is zijn voorbeeld voor de beentechnieken. Jimmy Barletta perfectioneert hem achterna en wordt uiteindelijk zijn Meester voor de rest van zijn sportieve carrière.

Op zijn 24ste komt Paolo aan in Harelbeke. We zijn in 1978, hij kent niemand en spreekt geen woord Nederlands en het ergst van alles is dat er geen enkele kick boxing club is in de regio!

In het eerste jaar heeft hij het ongeluk dat hij een breuk aan de rechter lies heeft, hij laat zich opereren en dit zorgt dat hij buiten strijd is voor meer dan 1 seizoen.

1979, de individuele trainingen zijn saai dus schrijft hij zich in "om een kijkje te nemen" in de lokale karate club maar zonder echte motivatie.

De zwarte gordel van de club leerde technische oefeningen aan de kinderen, die een witte gordel hadden, voor meer dan 1 maand zonder Paolo zelf mee te rekenen die ook een witte gordel had.

Al heel snel werd zijn techniek opgemerkt vooral als men hoorde dat hij kickbox beoefende.

In het begin laten ze hem basisoefeningen doen met beginnelingen maar kort erna mag hij al de hogere rangen affronteren tot het moment van de waarheid aanbreekt. De ster van de club zelf wou hem uitdagen.

In het begin was het grappig, maar eenmaal dat de artiest met zijn "4 pootjes in de lucht" was, veranderde de confrontatie meteen tot een brutale confrontatie!

Omdat het litteken nog niet echt ten volle 100% genezen was om het totale duel aan te gaan, verkiest Paolo om de invitatie af te slaan, maar het blijft hem een hele tijd in de keel steken.

Het is op dat moment dat hij een beslissing gemaakt heeft die zijn leven veranderd heeft : hij keert terug naar Wallonië waar hij zijn eigen club opent!

Omdat hij niet kan terugkeren door zijn werk en door zijn vrouw die enig kind en zwanger was en er ook niet mee akkoord ging om terug te keren kiest hij maar voor zijn 2de optie, de opening van een club!

Later, bij een demonstratie van Tiger Boxing Club, ziet hij de kerel in kwestie terug en gezien zijn razende blik was er geen twijfel mogelijk dat de zaak geregeld was.

Bepaalde roddelaars van zijn professionele omgeving verwijten hem dat zijn club niet langer dan 6 maand zal bestaan. Maar op de dag van vandaag begint de club met zijn 27ste jaar en ondertussen zijn er nog enkele "kleine" clubs bijgekomen!

De 3 kleine Tiger Boxing Clubs zijn : Tiger Moeskroen, Tiger Wevelgem en Tiger Menen!

Om op zijn maximum te kunnen boxen, kampt hij tegen personen die tot meer dan 12 kg boven zijn gewichtsklasse zitten.

Zo ontmoet hij en verslaat hij kampioenen zoals : Edmond Ardisonne, Osman Ygin, de Nederlanders K.Ramkisoen en Houben. Van al zijn tegenstanders die achterna wereldkamioen werden in hun eigen categorie, heeft geen enkele hem nog een kans gegeven op wereldniveau!

Hij zal moeten wachten tot op 7 mei 1989(op zijn 34ste) om de dubbele wereldkampioen WKA kickboxing te ontmoeten, de Americaan van Albunkerque(Nieuw Mexico) Lorenzo Miera, in een gevecht van 12 ronden van 2 minuten die hij verliest met maar 4 puntjes verschil!

Daarna heeft hij nog enkele kleine kampen gedaan op zijn 36ste voor de fun waaronder 1 tegen de wereldkampioen IKL, de Fransman Gérard Leblanc in Château Thierry(Parijs) en zijn laatste tegen de Nederlander Houben in Halluin(Noord Frankrijk) die uitdraait tot een spetterende overwinning.

De enige spijt is in zijn kamp die hij zogezegd "verloren" heeft met enkel 1 puntje verschil van André Sabatier tijdens het Europees Kampioenschap WKA in Marseille waarbij de eindbeslissing een gelijkspel was. Nog een mysterie van de boxe!

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_pconnect() in /customers/4/b/b/tigerboxingclub.be/httpd.www/inc/nieuws.inc.php:5 Stack trace: #0 /customers/4/b/b/tigerboxingclub.be/httpd.www/stichter.php(9): include() #1 {main} thrown in /customers/4/b/b/tigerboxingclub.be/httpd.www/inc/nieuws.inc.php on line 5